Els nostres padrins

Gegants de Santa Coloma de Cervelló

Foto: Federació del Baix Llobregat

Ells són en Roc i la Coloma, els gegants de Sta. Coloma de Cervelló. Van ser creats per Domenec Humbert l'any 1989. Són una parella de pagèsos benestants del segle XIV. Ell du a la mà dreta un portadocuments, mentre que ella hi porta un colom. Representen els Hereus de les Masies del poble. Ens van apadrinar el dia 19 de maig del 1990 a la plaça de la vila de Sant Boi en una trobada amb gegants molt importants. Van acollir la segona trobada de gegants del Baix Llobregat, rebent la medalla del Jaume de Castelldefels i passant-li al Martí de Pallejà. Durant alguns anys van estar inectïus però ara tornen a tenir una colla jove i amb molt futur. 

ELs nostres fillols

Gegants de Casablanca-Sant Boi

Foto: Federació del Baix Llobregat
Foto: Federació del Baix Llobregat

Ells són els gegants del barri de Casablanca de Sant Boi, en Manuel i la Blanca. Els va construir l'artesà cardoní Toni Mujal. En Manuel representa l'esperit treballador i reivindicatiu del barri, tot i que ella representa l'alegria, l'esperit engrescador i l'origen del nom del barri. Els vam apadrinar el dia 10 de setembre del 2000 a la plaça del barri, acompanyats pels gegants de St. Andreu de la Barca, el Prat de Llobregat, Poble Espanyol de Barcelona i l'home dels nassos de Sant Boi. Van acollir la trobada de gegants del Baix Llobregat l'any 2010 coïncidint amb el desè aniversari dels gegants, rebent el medalló de St. Vicenç i passant-li a St. Andnreu. 

Home dels nassos

Foto: Gegants de Casablanca
Foto: Gegants de Casablanca

Aquest gegantó es l'home dels nassos de St.Boi. El constructor n'hes desconegut, tot i que el va construir l'any 1997. El vam apadrinar la nit del 31 de desembre a la plaça de la vila. Durant uns anys el vam estar portant nosaltres, fins que un any no vam poder i des de llavors és portat pels geganters de Casablanca. És el gegant més protocolari de Sant Boi, ja que nomès s'el pot veure per cap d'any i el diumenge seguent a la trobada de gegants de St. Boi, tot i que algun cop a participat a algun acte dins de St. Boi, com el bateig del capgròs  de l'escola Barrufet, la Festa Major o la Fira de la Puríssima.

Gegants de l'Agrupació Cultural Aigüestoses

de Sant Andreu de la Barca

Foto:  Gegants de Casablanca
Foto: Gegants de Casablanca

Aquests gegants són els gegants de l'Agrupació d'Aigüestoses de St. Andreu de la Barca, l'Andreu i la Quimeta. Van ser creats pel taller Sarandaca l'any 1995. L'Andreu representa un mariner, porta el transport tradicional de la vila. La seva cara és la de l'últim alcalde republicà de St. Andreu, que nomès va ser al càrrec un dia del 23 de gener al 24. La Quimeta representa un bogadera que rentava la roba al riu Llobregat, a la ma dreta hi porta el cistell per portar-hi la rova, i a la mà esquerra hi du la pala per estovar la roba. Estan acompanyades per les dues gegantones, l'Ètnia i la Bruxilda, tot i que tambè hi són el Cagacalces i una cuca. El dia del bateig, apart d'apadrinar-los, els hi vam deixar un ball propi en herència anomenat Kaskaroz. Una curiositat de l'Andreu és que nomès hi ha un dia que se'l pugi veure amb la barretina vermella, ja que la resta de temps és lila, és el dia de la trobada de gegants per Sant Andreu. La seva colla són els únics, en tot el Baix Llobregat en haver acollit la trobada del Baix Llobregat i en haver portat el medalló dos cops el 2004, rebut de Cervelló i passant-li a Olesa i el 2011,rebut de Casablanca i passant-li a Cornellà.